Конте изключи трансфер на Меси в Интер


Н. Гавазов

Конте изключи трансфер на Меси в Интер

Старши-треньорът на Интер Антонио Конте обобщи резултатите от мача от 37-ия кръг на италианския шампионат с Наполи (2: 0), а също така коментира слуховете за евентуалния трансфер на Лионел Меси в лагера на "нерадзурите".

"Сблъскваме се със силен отбор, който, както казах, бе единственият, който създаде проблеми на Ювентус през последните години със страхотни играчи. Следователно Интер заслужава похвала за отличната игра и след победата на Аталанта над Парма не ни бе лесно, тъй като в известен смисъл бяхме принудени да спечелим срещата си. За нас е важно да свикнем да усещаме натиска на отборите зад нас.

Разбрах, че присъствието ми предизвиква високи очаквания и може да повлияе на това как изглеждат някои от резултатите. Хората може да си помислят, че в момента, когато пристигнах, това, което докосвам, се превръща в злато. Това се е случвало в миналото, но това не означава, че винаги ще бъде така.

Лионел Меси или четирима играчи на стойност 50 милиона евро всеки? Мисля, че и двата сценария са доста невероятни. Държа здраво на футболистите си, тъй като те дават цялата си сила, мога да гарантирам това. Струва ми се, че е по-лесно да се премести катедралата Дуомо (Миланската катедрала), отколкото да се привлече Меси в Интер", заяви Конте.

  Сподели
99