Ювентус шампион!


В. Мухарски

Ювентус шампион!

Ювентус е шампион на Италия! Това стана факт след успех над Сампдория с 2:0 в среща от 36-ия кръг на Серия А на "Алианц Стейдиъм".

Голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо откри резултата в мача, като това стана дълбоко в добавеното време на първото полувреме. Тогава домакините получиха фаул на добра позиция, като се стигна и до заучено положение, Пянич пусна към Роналдо, който от движение стреля във вратата за 1:0.

След почивката бе много интересно и положения имаше и пред двете врати. Всичко обаче приключи в 67-ата минута, когато "черно-белите" организираха контраатака, Роналдо стреля силно, Аудеро изби, но в краката на Бернардески, който отблизо вкара за 2:0.

В 77-ата минута "Моряците" останаха в намален състав, след като Торсби се хвърли в краката на съпеник и получи втори жълт и червен картон. В 88-ата минута Фабио Депаоли извърши нарушение срещу Алекс Сандро в наказателното поле за дузпа. Кристиано обаче нацели напречната греда от бялата точка. Въпреки това Ювентус стигна до успеха и шампионската титлата!

  Сподели
294