Лацио громи, а Имобиле се изравни с Левандовски


FUTBOL-TV

Лацио громи, а Имобиле се изравни с Левандовски

Лацио спечели гостуването си на Верона с категоричното 5:1. Срещата не бе от голямо значение за домакините, които вече са сигурни за оставането си в елита. Селекцията на Симоне Индзаги пък до последно ще се бори за сребърните медали.

В 38-тата Луис Фелипе извърши нарушение в собственото си наказателно поле и реферът Мануел Волпи отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Софиан Амрабат, който изпрати вратаря в обратния ъгъл и с удар по земя откри резултата. В продълженията на първата част и "орлите" получиха наказателен удар. Борис Радунович успя да докосне топката, но не достатъчно за да спре удара на Чиро Имобиле. Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

В 56-тата Лацио стигна до пълния обрат. Сергей Милинкович-Савич изпълни по прекрасен начин пряк свободен ъгъл и завъртя топката в мрежата на Верона. Преднината на "небесносините" стана още по-убедителна в 62-ата, когато принос за това имаше Хоакин Кореа. Аржентинецът получи подаване от Милинкович-Савич и някак си измежду купа от играчи съумя да насочи към далечния ъгъл на домакинската врата.

В 83-ата минута Имобиле отбеляза втория си гол за вечерта с техничен удар. За нападателя обаче това не беше достатъчно и в добавеното време той оформи своя хеттрик, след като реализира 14-ата си дузпа за сезона. Това бе 34-ти гол в 35 мача за Чиро Имобиле. Италианецът изравни и Роберт Левандовски в борбата за “Златната обувка".

Победата изкачва Верона на 8-ма позиция с 49 точки. Римските "орли“ остават на 4-та позиция и вече математически нямат шанс да титлата. Лацио обаче със сигурност ще играе в Шампионската лига, тъй като води с цели 8 точки пред 5-тия – градския съперник Рома.

  Сподели
159