Милан и Аталанта поделиха по точка (видео)


FUTBOL-TV

Милан и Аталанта поделиха по точка (видео)

Милан и Аталанта не излъчиха победител, след като завършиха наравно 1:1 на "Сан Сиро“ в първи мач от 36-ия кръг на Серия А. Точен за домакините беше Хакан Чалханоолу. За гостите се разписа Руслан Малиновски. "Бергамаските" можеха да си тръгнат с трите точки, но Донарума спаси дузпа на Малиновски.

В 15-ата минута "росонерите" получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар отляво на наказателното поле на Аталанта. Хакан Чалханоглу застана зад топката и стреля по страхотен начин към далечния ъгъл, като топката придоби чудесна парабола и влезе в вглобката - 1:0. 

В 24-ата минута Лукас Билия настъпи в наказателното поле Малиновски, който вече нямаше шанс да играе с топката. Съдията Даниеле Довери се консутира с ВАР и посочи бялата точка. Потърпевшият Малиновски се нагърби с изпълнението, но Донарума спаси удара на украинеца.

В 34-ата минута гостите все пак стигнаха до изравнително попадение. Атаката се разви през центъра, а поредица от рикошети пратиха топката в Сапата, който използва физиката си, за да си намери позиция за удар и той беше точен - 1:1.

След почивката бе по-скучно. Най-близо до гол беше влезлият като резерва Джакомо Бонавентура. Халфът отправи мощен изстрел, но топкта нацели гредата.

Аталанта е на второто място във временното класиране със 75 точки, а Милан са шести с актив от 60. И двата отбора продължават да нямат загуба след подновяването на шампионата.

  Сподели
296