Юве взе дербито срещу Лацио и е много близо до титлата


В. Мухарски

Юве взе дербито срещу Лацио и е много близо до титлата

Ювентус направи сериозна крачка към спечелването на поредна шампионска титла. "Старата госпожа" триумфира в голямото дерби на кръга срещу Лацио с 2:1 и по този начин има осем точки аванс пред втория Интер, четири кръга преди края на Калчото.

Първата сериозна ситуация дойде в 11-та минута. След изпълнен свободен удар от Пауло Дибала, Матайс Де Лихт намери с глава съотборника си Алекс Сандро, който с глава от около 12 метра нацели левия страничен стълб на врата на Стракоша. До края на първата част имаша положения и пред двете врати, но в крайна сметка всичко най-интересно се случи след почивката.

В 48-ата минута Бастош игра с ръка след удар на Кристиано Роналдо, като ситуацията беше прегледана чрез ВАР, тъй като имаше съмнения дали това е станало в наказателното поле или извън него. В крайна сметка реферът Даниеле Орсато посочи бялата точка и Кристиано Роналдо (51-дузпа) даде преднина на "Старата госпожа" с юбилейния си гол №50 в елита на Италия.

Само две минути по-късно CR7 вкара втория си гол в мача. Луис Фелипе от състава на гостите допусна ужасна грешка като последен човек, в централния полукръг на терена. Топката му беше отнета от Пауло Дибала и Кристиано Роналдо, които се устремиха сами срещу вратата на Стракоша. Дибала даде успореден пас за португалската суперзвезда, който на празна врата не сбърка за 2:0.

До края на мача Роналдо на два пъти имаше възможност да оформи хеттрик, но първо се размина с топката, а след това прати топката в напречната греда.

Въпреки негативния развой на срещата, Лацио успя да се върне в мача, осем минути преди края. Леонардо Бонучи не прецени действията си срещу Имобиле и фаулира съотборника си в италианския национален отбор в наказателното поле. Реферът Орсато беше категоричен, че това е дузпа, а звездата на столичани не трепна срещу Шчесни - 2:1.

До края бе интересно, като в добавеното време Сергей Милинкович-Савич изпълни отлично пряк свободен удар, но Шчесни реагира феноменално и изби запътилата се към горния му десен ъгъл топка. Така Юве се поздрави с успеха и трите точки

  Сподели
322