Дузпа в края спаси точка за Интер срещу Рома


FUTBOL-TV

Дузпа в края спаси точка за Интер срещу Рома

Рома и Интер завършиха наравно 2:2 на “Олимпико" в мач от програмата на 34-ия кръг в Серия А. Това е пето поредно реми в срещите между "вълците" и "нерадзурите". Нещо, което се случва за първи път в тяхното съперничество.

В 9-ата минута Рома можеше да вкара, но римляните не се възползваха от издънка на Самир Ханданович. Шест минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар, топката достигна до Де Фрай и той с глава опъна мрежата за 0:1.

Александър Коларов подаде към Спинацола в края на първото полувреме, като последният нанесе удар, който мина покрай Ханданович, а Де Фрай само добута топката в своята врата за 1:1.

В 57-та минута Джеко проби в противниковото наказателно поле, а защитата на "нерадзурите" не се намеси добре, което даде шанс на Мхитарян да шутира пред погледа на босненеца и да направи обрата пълен.

Интер все пак успя да се добере до равенството. Спинацола повали Виктор Моузес в наказателното поле на Рома и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Лукаку и изравни - 2:2. Така двата отбора заслужено си поделиха по точка.

По този начин Интер не успя да постави лидера Ювентус под сериозно напрежение, оставайки на 5 точки дистанция преди дербито на "бианконерите" с Лацио. Рома, от своя страна, допусна Милан и Наполи да се доближат на само две точки от 5-то място, даващо право на директно класиране за групите на Лига Европа.

  Сподели
108