Милан разгроми Болоня


FUTBOL-TV

Милан разгроми Болоня

Милан победи Болоня с 5:1 в мач от 34-я кръг на италианската Серия "А". С този успех "росонерите" се изкачиха твърдо на шеста позиция с 56 точки, изпреварвайки Наполи. Болоня остана на десета позиция с 43 точки.

Алексис Залемейкърс откри още в десетата минута.  Заслуга за гола има и Златан Ибрахимович, който пропусна топката за своя съотборник и заблуди защитата на Болоня. В 24-ата минута Милан удвои преднината си. Хакан Чалханоглу се възползва от грешка на вратаря Лукаш Скорупски, който се опита да изчисти, но вместо това изрита топката в краката на турския национал, който се вкара кълбото в мрежата му.

"Росонерите" имаха и други положения до почивката, но в края на полувремето Болоня се поокопити и намали чрез японеца Томиясу. Той майсторски си намери позиция за стрелба около границата на наказателното поле и не остави шансове на Донарума.

В 57-ата минута Златан Ибрахимович пусна добър извеждащ пас към Анте Ребич, който напредна и с премерен диагонален изстрел успя да опъне противниковата мрежа - 4:1. В добавеното време Давиде Калабрия получи пас в наказателното поле от Леао и с прецизен удар по земя вкара топката до дясната греда на вратата за 5:1.

  Сподели
125