Ювентус се измъкна от загуба, Роналдо вкара две дузпи


Н. Гавазов

Ювентус се измъкна от загуба, Роналдо вкара две дузпи

Аталанта и Ювентус не се победиха в мач от 32-ия кръг на италианската Серия А. Срещата, която се проведе на стадион "Алианц-Ювентус“ в Торино, завърши при резултат 2: 2.

В 16-ата минута резултатът бе открит от Дуван Сапата. Алехандро Гомес свали топката в наказателното поле, а Дуван със сигурен удар я изпрати в далечния ъгъл на вратата на Войчех Шчесни. Интересното е, че домакините не намериха отговор на това попадение. Аталанта установи свои правила на играта, а торинци нямаха никаква идея какво да правят в атака.

Въпреки всичко, в 55-ата минута реферът отсъди дузпа срещу бергамци за игра с ръка на Де Роон, която Кристиано Роналдо реализира. След попадението играта се изравни и нито една от страните не успяваше да вземе превес. Ситуацията обаче се промени с влизането на Малиновски. Домакините не успяха да се настроят към тази смяна и логичното се случи в 80-та минута - Муриел изпълни класен пас към украинеца, който пък изпрати топката в мрежата.

Бергамци се надяваха да запазят преднината и се оттеглиха назад, като в защитата участваха дори нападателите. Вероятно това бе най-голямата грешка на гостите в тази среща. В самия край на мача Муриел игра с ръка в наказателното си поле, след което Роналдо реализира и втората дузпа.

Така Ювентус събра 76 точки и заема първо място в Серия А, а  Аталанта (67) е на трето място.

  Сподели
172