Лацио съвсем се отказа от титлата


FUTBOL-TV

Лацио съвсем се отказа от титлата

Лацио допусна трета поредна загуба в Серия А, след като отстъпи на Сасуоло с 1:2 на “Стадио Олимпико" в мач от 32-рия кръг на първенството. Римските “орли" имаха аванс на почивката с попадение на Луис Алберто, но допуснаха пълен обрат през втората част, като това поражение може би слага край на надеждите им за титла.

В 33-ата минута Лазари проби отдясни и намери Луис Алберто в наказателното поле. Испанецът финтира защитник и нанесе удар, който рикошира в Локатели и влезе във вратата за 1:0. Преди това бившият играч на Левски Мехди Бурабия пусна отличен пас към Распадори, който вкара, но голът бе отменен след намеса на ВАР, тъй като имаше засада. Малко след това Джуричич удари греда.

В 52-ата минута Капуто намери Распадори, който насочи топката във вратата за 1:1. Сасуоло стигна до победен гол в продължението на мача, след като Капуто прати топката в мрежата на Стракоша с прецизен удар – 1:2.

Лацио остана на 7 точки зад Ювентус, който тази вечер приема Аталанта. Сасуоло пък има 46 пункта в актива си и е на 3 точки зад седмия в таблицата Милан, така че остава с шансове за класиране в Европа.

  Сподели
162