Рома и Наполи с победи в кръга на Серия А


FUTBOL-TV

Рома и Наполи с победи в кръга на Серия А

Рома успя да постигна обрат до 2:1 над Парма в мач от 31-ия кръг от Серия А. По този начин “римските вълци" сложиха край на серията си от три поредни загуби.

Гостите стартираха по отличен начин. Още в 8-ата минута Браян Кристанте фаулира Андреас Корнелиус в собственото си наказателно поле, а Юрай Куцка реализира последвалата дузпа.

След попадението домакините упражниха натиск, но до опасности пред вратата на Сепе не се стигна. Все пак в 43-ата минута Перес направи хубав пробив отляво и намери Мхитарян на точката на дузпата. Арменецът отправи силен удар, който се отказа неспасяем за вратаря - 1:1. 

Победният гол за Рома вкара Верету в 57-ата минута. Френският халф нанесе силен шут от около 30 метра и бе точен за 2:1. 

Рома се изкачи на петата позиция в класирането с 51 точки, като задмина Наполи само по голова разлика. Парма пък е 12-и с 39 пункта на сметката си.

Неаполитанци пък постигнаха успех с 2:1 при гостуването си на Дженоа в мач от кръга на Серия А.

"Партенопеите“ поведоха още в 7-ата минута чрез Елиф Елмас, но попадението му беше отменено след консултация с ВАР. Преди попадението Костас Манолас бе играл с ръка и нулевото равенство се запази. Все пак гостите поведоха в добавеното време на първото полувреме. Дрийс Мертенс стреля от границата на наказателното поле и намери целта.

В 49-ата минута Голданига засече с глава центриране от корнер на Шьоне и изравни. Победният гол за неаполитанците отбеляза Ървинг Лозано в 66-ата минута, като той получи чудесен извеждащ пас от Фабиан Руис. Дженоа е точно под чертата с 18 точки. 

  Сподели
122