Милан обърна Юве, изоставайки с два гола


Н. Гавазов

Милан обърна Юве, изоставайки с два гола

Милан победи Ювентус с 4:2 в мач от 31-я кръг на Серия А.

Противно на очакванията, "росонерите" започнаха много по-агресивно от съперника си и на моменти дори изглеждаха по-добре в атака. Постепенно Ювентус изравни играта и в средата на първата част вече владееше инициативата, но така и не се стигна до удари по вратата на Донарума. Особено опасни бяха статичните положения от страна на гостите, но  отбраната на Милан  бе готова за подаванията на Пянич, а и адресантите пропиляваха топките.

Второто полувреме предложи не само качествен футбол, но и шест гола. Две минути след началото гостите откриха чрез Рабио, който проби от десния фланг към централната зона пред наказателното поле и в крайна сметка отбеляза първия си гол в Серия А. Малко след това Кяер и Романьоли се сблъскаха при центрирането на Куадрадо към Роналдо и португалецът спокойно увеличи преднината на отбора си.

Изглеждаше, че съдбата на срещата е решена, но интересното е, че защитата на "бианконерите" се разпадна като домино, а в "главен герой" се превърна не кой да е, а Бонучи. Отначало италианецът заработи дузпа за игра с ръка, която Ибрахимович реализира. Трябва да кажем, че първоначално съдията не видя нарушението, но с помощта на VAR коригира решението си.

Четири минути след това Златан асистира на Кесие, а той разстреля Шчесни. Минута след това Ребич с успех се пребори за една топка, която отскочи и попадна в Леау и той изведе домакините напред в резултата. Венецът на лошата игра на гостите в отбрана стана диагоналът на Алекс Сандро над наказателното поле, след което топката попадна в Чалханоглу, а той асистира на Ребич за крайното 4:2.

Така шампионът бе победен с четири атаки, за което се появиха предпоставки още до почивката.

В следващия кръг Милан ще гостува на Наполи, а Ювентус приема Аталанта.

  Сподели
120