Милош Красич наказа Лацио в последните секунди


А. Терзийски

Милош Красич наказа Лацио в последните секунди

Отборът на Ювентус извоюва много трудна и важна победа с 2:1 над тима на Лацио като домакин в дербито от 16-ия кръг на италианската Серия "А", което се проведе на стадион "Олимпико" в Торино. По всичко личеше, че двубоят отива към равенство 1:1, когато две секунди преди края на даденото от главният съдия четириминутно продължение Милош Красич хвърли тифозите на "старата госпожа" в екстаз, донасяйки успеха на своя отбор. Преди това домакините бяха открили резултата чрез Джорджо Киелини, но Мауро Сарате бе възстановил равенството в 14-ата минута. Благодарение на спечелените три точки момчетата на Луиджи Дел Нери се изравника по точки с днешния си опонент, но вече заемат второто място във временното подреждане с по-добра голова разлика.  

Срещата започна по мечтан начин за отбора на Ювентус, който успя да излезе напред в резултата още във втората минута, когато точен с глава бе централният защитник Джорджо Киелини след прекрасно центриране на Алберто Акуилани от ляво. Само шест минути последва нова опасност за вратата на гостите, след като отново Акуилани се отличи с чудесен пробив, а след това върна коженото кълбо към непокрития Фабио Куалярела, който обаче от близо не съумя да намери очертанията на вратата.

Постепенно римските "орли" успяха да поизравнят играта и в 14-ата минута след неубедителната намеса на вратарят на домакините Марко Сторари при едно центриране, след което се стигна до страхотно меле в наказателното поле на Ювентус, нападателят на "небесно-сините" Мауро Сарате съумя да възстанови равенството със силен шут. Веднага след това Серджо Флокари можеше да вкара и втори гол за Лацио, след като изкочи очи в очи със стража на "бианконерите", мо ударът му профуча встрани от вратата.

В 18-ата минута пък само късметът спаси лациалите от гол в тяхната врата, след като бившият халф на Ливърпул и Рома Алберто Акуилани нацели напречната греда зад Фернандо Муслера от пряк-свободен удар. Две минути преди края на първото полувреме Ернанеш нанесе много хубав изстрел по посока вратата на домакините, но той не намери целта.

Втората част стартира с по-активни действия от страна на Ювентус и в 50-ата минута отново много дейният от началото на мача Алберто Акуилани стреля опасно от движение, но голкипърът на Лацио Фернандо Муслера направи брилянтно спасяване и не допусна втори гол във вратата си. Симоне Пепе бе поредният състезател на "старата госпожа", който пробва да застраши Фернандо Муслера в 72-ата минута, като трябва да се отбележи, че не беше далеч от истината, но вратарят на римляните отново се изяви на висота и парира удара му. Малко по-късно и Винченцо Якуинта отправи удар към противниковата врата, но след рикошет, коженото кълбо отново не пожела да навести мрежата зад Фернандо Муслера.

Последваха нови опасни атаки на "бианконерите", като Симоне Пепе отново бе близо до попадението, но и този път Фернандо Муслера показа високата си класа и прояви фантастичен рефлекс. В даденото от главният арбитър продължение на срещата обаче, Ювентус все пак стигна до така желаните трите точки след прекрасен гол на Милош Красич. Сръбското крило направи великолепен пробив от дясно, след което много хитро чукна топката под плонжа на вратаря на "орлите", който този път остана безпомощен и само изгледа как топката се оплита в неговата мрежа за крайното 2:1.

След този си успех "старата госпожа" се изкачи на втората позиция в класирането с актив от 30 точки, колкото има и тима на Лацио, който оабче вече се намира на четвърто място, след като бе изпреваран с по-добра голова разлика и от отбора на Наполи.

     

  Сподели
181