Удинезе с важна победа като гост на Рома


FUTBOL-TV

Удинезе с важна победа като гост на Рома

 Удинезе направи голяма крачка към спасението в Серия А, след като победи Рома с 2:0 като гост в двубой от 29-ия кръг. С успеха Удинезе събра 31 точки и се отдалечи на 6 от зоната на изпадащите. Рома пък остана пети с 48, а в следващия кръг излиза срещу Наполи в директен сблъсък за позицията, която дава директно място в групите на Лига Европа

Още в 12-ата минута Кевин Лазаня успя да изведе отбора си напред в резултата на "Олимпико". След половин час игра Диего Пероти от състава на Рома бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение срещу противников футболист.

Дванадесет минути преди изтичането на редовното време Удинезе се добра и до второ попадение чрез Илия Несторовски. По този начин Удинезе се изкачи до 14-та позиция в Серия А с 31 пункта - на шест точки над зоната на изпадащите. Рома от своя страна остава на пета позиция с 48 пункта - на цели 12 зад четвъртия Аталанта, който пък спечели мача си от кръга.

В друг интересен мач от кръга Аталанта победи носителя на Купата на Италия Наполи с 2:0 у дома. Домакините изковаха успеха си с два гола през втората част. Марио Пашалич откри с глава след центриране отляво на наказателното поле на Гомес. В 55-ата Робин Госенс удвои резултата с удар с левия крак след разбъркване в наказателното поле на гостите.

Отборът от Бергамо е на 4-о място с 60 точки и почти сигурно ще играе в Шампионската лига и през следващия сезон. Наполи е с две позиции по-назад, но с изоставане от 15 точки спрямо днешния си съперник.

  Сподели
149