Милан размаза Болоня и е есенен първенец в Серия А (видео)


Н. Гавазов

Милан размаза Болоня и е есенен първенец в Серия А (видео)

Лидерът в Серия А Милан, преди изиграването на останалите срещи от кръга увеличи дистанцията пред преследващите го конкуренти след като победи с 3:0 като гост Болоня. Головете за „росонерите" отбелязаха Боатенг в 8-та минута след асистенция на Ибрахимович, Робиньо в 34-та минута след подаване на Боатенг и Ибрахимович в 60-та минута.

Интересното е, че и двамата треньори решиха да се надлъгват преди мача. Алегри остави Зеедорф на резервната скамейка и постави в центъра на атаката Боатенг, а Ибрахимович отляво. Малесани от своя страна остави на пейката Екдал и вместо него заложи на Бусче, а в нападение реши да използва трима нападатели.

И двата отбора започнаха без предварително проучване и се хвърлиха в битка, която се водеше основно около централния кръг. Първата опасност бе пред вратата на Милан, след като Ди Вайо в 5-та минута от около 30 метра отправи мощен удар и Абате с мъка изчисти в корнер. В 7-та минута на срещата, при една безобидна на пръв поглед атака на „росонерите"отляво, Ибрахимович.центрира и Боатенг се възползва от неумелата намеса на защитниците на домакините Бритос и Морас, закачи топката и я изпрати технично в мрежата на Вивиано за 1:0 за Милан.

След полученият гол домакините владееха повече топката и бяха по-агресивни в своите действия, но натискът им бе хаотичен и не доведе до създаване на чисти положения пред вратата на Абиати. „Росонерите" разчитаха повече на мълниеносни атаки чрез Робиньо и далечни удари, при един от които Пирло в 17-та минута можеше да вкара и втори гол. Постепенно, действията на 22-та се изместиха в средата на терена, като топката бързо сменяше своя притежател, без да бъде застрашена нито една от двете врати. Ходовете на домакините бяха разгадавани бързо от защитниците на гостите, а Робиньо и Ибрахимович се превръщаха в лесна плячка на своите противници.

Вторият гол за „росонерите" дойде отново от нищото. В 34-та минута Робиньо получи топката в положение при което останаха съмнения за засада, нахлу мощно отдясно в наказателното поле на домакините, надбяга Еспозито и простреля Вивиано в далечния ъгъл. 2:0 за Милан! Само три минути по-късно авторът на втория гол намери технично Ибрахимович в наказателното поле на „рособлу", но изстрелът на шведа мина покрай дясната греда.

В 39-та минута след контраатака Ди Вайо остана сам срещу Абате, но страничният съдия вдигна флага за засада, която отново бе спорна и по-скоро нямаше такава. В допълнителното време на първото полувреме Милан можеше да стигне до трети гол след грешка на Морас, но ударът на Амброзини бе париран от Вивиано.

На почивката наставникът на Болоня направи някои промени в своя състав, с които се опита да усили средната линия на отбора и в същото време да осигури по-голяма подкрепа на нападателите. В началните минути на второто полувреме домакините бяха по-активни, но защитниците на Милан успешно парираха техните атаки и не допуснаха изненада. В 54-та минута Абате за малко да сбърка фатално, след като в стремежа си да изчисти една топка излезе неразчетено, но Рамирес не успя да се възползва от ситуацията.

В 59-та минута защитата на Болоня отново сбърка фатално и остави непокрит Ибрахимович, който получи блестяща топка от Пирло, напредна в наказателното поле и простреля успешно в близкия ъгъл Вивиано. 3:0 за Милан!

След третото попадение ентусиазмът на домакините сякаш се изпари и те започнаха да грешат повече, което бе добре дошло за техният противник. Играта се накъса, а грешните подавания се увеличиха. Безпомощността на Болоня намери отражение и при изпусната дузпа в 77-та минута от Ди Вайо, чиито удар бе разгадан от Абате. Три минути преди края на редовното време Робиньо можеше да направи разгрома за Болоня още по-голям, но ударът му не намери очертанията на вратата.

При този резултат завърши и срещата. Така Милан ще зимува на върха с 36 точки, докато Болоня има в актива си 19 точки и преди изиграването на останалите срещи от 16 кръг на Серия А е на 13-то място в класирането.

Видео: Тук

Болоня - Милан 0:3

Голмайстори: 0:1 (Боатенг - 8'), 0:2 (Робиньо - 34'), 0:3 (Ибрахимович -60')

Жълти картони: Мудингай (22'), Рамирес (64'); Боатенг (10')

СЪСТАВИ:

Болоня : Вивиано, Еспозито, Морас, Бритос, Морлео, Мудингай, Бусче (46' - Екдал), Роса (46' - Меджиорини), Касарини, Рамирес (Хименес - 75'), Ди Вайо

Милан : Абиати, Неста, Дзамброта (58' - Антонини), Бонера, Гатузо (53' - Щрасер), Пирло, Боатенг (72' - Зеедорф), Амброзини, Абате, Робиньо, Ибрахимович

  Сподели
120