Ливърпул не се интересува от Кулибали


Н. Гавазов

Ливърпул не се интересува от Кулибали

Ливърпул не се интересува от Калиду Кулибали от Наполи, но би могъл да купи друг централен защитник това лято, ако Деян Ловрен напусне.

Напоследък се появяват упорити слухове, че Кулибали се е превърнал в трансферна цел номер 1 за мениджъра на Ливърпул Юрген Клопп това лято.

От Sky Sports обаче разбраха, че Калиду не е на радара на клуба от Мърсисайд, който може да похарчи не повече от 60 милиона паунда през най-близкия прозорец.

През последните години Кулибали спечели репутация на един от най-добрите централни защитници в Европа, заинтересувайки  клубове като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и ПСЖ. По-рано президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че оценява Калиду на 90 милиона лири и може само да се смее на оферти от 60 милиона паунда.

Ливърпул обаче няма да застане на пътя на Ловрен, ако той иска да отиде в клуб, където може да играе редовно. "Червените" имат предвид, че от договора на Деян, който ще навърши 31 следващата седмица, остават само 12 месеца.

Така че, ако Ловрен напусне, Ливърпул ще се опита да се сдобие с нов играч, който да се конкурира с Върджил Ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, но това със сигурност няма да бъде Кулибали.

  Сподели
272