Италия с късна победа срещу Парма


FUTBOL-TV

Италия с късна победа срещу Парма

Интер направи обрат с късни голове и спечели с 2:1 при визитата си на Парма в мач от 28-ия кръг на италианската Серия А. "Нерадзурите" се нуждаеха от две късни попадения и изгонен футболист на домакините, за да се доберат до обрат в резултата и крайната победа.

В 13-ата минута Жервиньо направи голям пропуск, стреляйки покрай вратата, но в 15-ата котдивоарският ветеран се реваншир. Той получи перфектен диагонален пас от Куцка, финтира Антонио Кандрева и наказа Самир Ханданович.

В 20-ата минута Интер получи дузпа, но след секунди, а и помощта на ВАР, реферът Фабио Мареска отмени своето първоначално решение.

След почивката гостите натиснаха, но пропиляха няколко добри положения. В средата на полувремето резервата на Интер Томазо Берни получи червен картон от главния арбитър заради непристойно поведение и се лиши от възможността да се появи в игра в по-късен етап.

Гостите съумяха да изравнят в 84-ата минута благодарение на централния защитник Стефан де Фрай. Нидерландецът продължи с глава топката след удар на Лаутаро Мартинес и Сепе нямаше какво да стори. В яда си Куцка започна да репликира рефера Фабио Мареска и беше изгонен. Така се стигна до обрат.

В герой за "нерадзурите" се превърна юношата на клуба - Алесандро Бастони. Виктор Моузес навърза трима от бранителите на "пармалатите", след което центрира прекрасно за непокрития на далечната греда бранител, който с глава донесе измъчения успех за Интер.

  Сподели
105