Роналдо бута Юве към нова титла


FUTBOL-TV

Роналдо бута Юве към нова титла

Италианският шампион Ювентус разгроми Лече с 4:0 в мач от 28-мия кръг на Серия А. Основна роля за победата на "бианконерите" изигра голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо, който се отличи с гол и две асистенции.

Решаваща за мача може би се оказа 31-та минута, когато Фабио Лусиони бе изгонен с директен червен картон. Защитникът действа нескопосано при една върната топка към него, след това препъна откъсващия се Родриго Бентанкур и видя пътя към съблекалните. След почивката Ювентус започна с головете...

В 53-ата минута футболист на Лече допусна груба грешка, подавайки в наказателното поле към Роналдо. Португалецът видя непокрития си съотборник Дибала, който от границата на полето успя да вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Рафаел - 1:0.

В 61-ата минута главният съдия отсъди дузпа за Ювентус, след като Лука Росетини събори футболист на "старата госпожа“. Зад топката застана Роналдо, който бе безкомпромисен при изпълнението си и покачи на 2:0 с точен изстрел в средата на вратата, пазена от Габриел.

В 84-ата минута Гонсало Игуаин вкара за 3:0. Кристиано заходи от лявото крило към центъра на наказателното поле, чукна топката с пета, тя рикошира в тялото на защитник и се заложи пред Ел Пипита. Аржентинецът пък с лекота я “забоде" с левия си крак под гредата. Три минути след това Матайс де Лихт бе на точното място за центрираната от Дъглас Коста топка и с глава я насочи във вратата на Габриел от близка дистанция.

Роналдо вече има 56 гола и 12 асистенции в 55 мача за Ювентус. Торинци са лидери в класирането с 69 точки, докато втория Лацио има 62 и мач по-малко.

  Сподели
293