Гатузо: Харесва ми играта на отбора


Н. Гавазов

Гатузо: Харесва ми играта на отбора

Старши-треньорът на Наполи Дженаро Гатузо, коментира победата с 2:0 над Хелас Верона в мач от 27-ия кръг на Серия А.

"Всички мои играчи са важни, особено сега, когато мога да правя пет смени. Лосано имаше добра възможност да се покаже, а през следващата седмица може би Амин Юнес ще получи шанс. Твърдо вярвам, че когато сте част от колектива, тогава всеки трябва да работи в една и съща посока, да тренира на сто процента. Не се притеснявам.

Трудно е да се предположи, че Наполи само се защитаваше в мача с Верона, защото поехме инициативата в свои ръце и играхме добре. Малко отбори играят толкова добре, колкото Верона, но бяхме страхотни както в притежанието на топката, така и в играта без нея. Трябва да се подобрим, когато става дума за възпиране на противника и контрол на играта, но ми харесва начина, по който игра отборът.

Това не са моите пари, така че не говоря за удължаване на договора с Милик. Договорът на Аркадиуш изтича, но той знае, че не виждам голям брой централни нападатели в света, които бихме могли да считаме за по-добрите в сравнение с него. Той знае как го уважавам като играч и като личност", заяви Гатузо.

След като победи Верона, Наполи събра 42 точки и заема 7-мо място в класирането на Серия А.

  Сподели
107