Милан с победа при визитата си на Лече


FUTBOL-TV

Милан с победа при визитата си на Лече

Милан стигна до категорична победа с 4:1 като гост на Лече в мач от 27-ия кръг в Серия А. Това беше първи шампионатен мач за двата тима след паузата заради пандемията от коронавирус.

Саму Кастийехо (26') откри резултата, а десет минути след това Лече стигна до изравнителен гол, но то не бе признато след преразглеждане с ВАР. Красивото изпълнение на Мечариело не беше зачетено поради засада. 

След почивката заваля дъжд от голове. В 54-ата минута Манкосу изравни от дузпа, свирена за фаул на Габия срещу резервата Кума Бабакар. Още при първата си атака след това обаче "росонерите" си върнаха аванса, след като Бонавентура беше точен при добавката си след избит удар на Чалханоглу. В 57-ата пък Ребич беше изведен сам срещу Габриел и вкара третия гол за Милан в мача.

Крайното 1:4 пък фиксира появилият се като резерва Рафа Леао. Младият португалец се разписа с глава след отлично центриране на Андреа Конти.

Милан събра актив от 39 точки и се настани на седмата позиция в класирането, отстъпвайки на Наполи само по голова разлика. Лече пък остава на 18-ото място в зоната на изпадащите с 25 пункта на сметката си.

  Сподели
123