Наполи удари Юве с дузпи и вдигна Купата на Италия


В. Мухарски

Наполи удари Юве с дузпи и вдигна Купата на Италия

Наполи спечели Купата на Италия! Отборът от Неапол се наложи над Ювентус с 4:2 след изпълнения на дузпи на "Олимпико" в Рим. В редовното време двата тима завършиха наравно - 0:0.

След само 5 минути игра Дибала се възползва от грешка в отбраната на Наполи и отне топката в наказателното поле, подаде за Роналдо, който стреля, но Мерет спаси. В 24-ата минута отличен шанс за гол се откри и пред Лоренцо Инсиние, който стреля от фаул и топката се отби от гредата. В края на първата част неаполитанци създадоха още няколко добри положения, но без успех.

След час игра Фабиан Руис стреля доста силно, но покрай вратата. Пред резервата Политано се откриха няколко добри възможности, но лош късмет и добрите изяви на Буфон запазиха резултата непроменен.

В добавеното време Буфон се превърна в герой за Юве. При едно центриране от корнер Максимович отправи добър изтрел с глава, но ветеранът направи блестящо спасяване на голлинията. Веднага след това и късметът не бе на страната на Наполи, тъй като нападател на тима нацели гредата при добавка.

Така се стигна до наказателни удари. 

При дузпите:

1:0 Лоренцо Инсиние вкара топката в долния десен ъгъл покрай протегнатата ръка на Джанлуиджи Буфон.

1:0 Данило пропусна да отбележи дузпата. Ударът му премина на няколко сантиметра над напречната греда.

2:0 Матео Политано се засили отдалече и заби топката от точката на дузпата в долния десен ъгъл.

2:1 Леонардо Бонучи не даде шанс на вратаря и с късмет реализира дузпа. Ударът му попадна под напречната греда, отбивайки се от нея. Алекс Мерет не стигна до топката.

3:1 Никола Максимович пристъпи, за да изпълни дузпата и го реализира с удар в средата на вратата.

3:2  Аарън Рамзи се засили към топката, спря се и изчака Алекс Мерет да се хвърли преди да забие топката от точката на дузпата ниско в средата на мрежата.

4:2 Аркадиуш Милик  пристъпи хладнокръвно и пласира топката в долния десен ъгъл.

  Сподели
524