Атлетико ще си тръгне доволен от Памплона


Н. Атанасов

Атлетико ще си тръгне доволен от Памплона

Осасуна – Атлетико Мадрид
Стадион: "Ел Садар“, Памплона
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 23:00

Осасуна поднови с равенство сезона в Ла Лига. В първия си мач след повече от три месеца непредвидена пауза северняците направиха 1:1 като гости на амбициозния състав на Реал Сосиедад. Със спечелената точка Хагоба Арасате имат общо 35 и към момента съставът от провинция Навара е на 11-та позиция в колоната.

Авила, Ронкаглия, Ибаньес и Барха са аут за домакините.

Атлетико Мадрид допусна трето поредно равенство в Ла Лига, след като стигна до 1:1 срещу Атлетик Билбао като гост в 28-ми кръг. Това бе първият мач на "дюшекчиите" след подновяването на първенството след паузата заради пандемията от коронавирус. Атлетик откри резултата в 37-ата минута, след като малко по-рано Ян Облак бе направил страхотно спасяване след изстрел на Йерай Алварес. Атлетико Мадрид се върна в двубоя с попадение в 39-ата минута, след като Коща се разписа и възстанови равенството. През втората част имаше малко положения и до нов гол не се стигна.

Така столичани са 6-то място в подреждането, като имат 46 пункта, но са на точка от Топ 4. За визитата на север треньорът Диего Симеоне не може да разчита на Върсалко, Ермосо и Фелипе.

Интересен факт от статистиката е, че в 12 от последните 14 мача на Атлетико в Ла Лига имаше под 2,5 гола. В същото време "дюшекчиите“ спечелиха седем от последните си осем двубоя срещу Осасуна.

Прогноза: Осасуна – Атлетико Мадрид 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245