Аузилио потвърди за интерес на Барселона към Лаутаро


Н. Гавазов

Аузилио потвърди за интерес на Барселона към Лаутаро

Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио коментира ситуацията с интереса на чуждестранните клубове към аржентинския нападател Лаутаро Мартинес.

"Реалността на ситуацията с Мартинес е, че има само един начин да го извадят от Интер, а именно да му платят размера на обезщетението. Това е смисълът, за който всички знаят и няма смисъл да го крием. Въпреки това прилагането му има определени срокове и някои много точни изисквания.

Клаузата за обратно изкупуване изтича в началото на юли. Това е единственият възможен вариант, при който няма да видим Лаутаро Мартинес в Интер през следващия сезон.

Ние не обсъждаме проблемите на Лаутаро с никого, защото просто разчитаме на него, той е важен актив за клуба и нека не забравяме, че му остават две години от  договора с Интер. Нямаме намерение да продаваме най-добрите си играчи, по-скоро искаме да се подсилим.

Много клубове се свързаха с нас, за да обсъдят прехода на  Лаутаро. Сред тях най-решителна е Барселона. Имаме приятелски и сърдечни отношения с тях. Няма да крия това, защото Барселона отлично знае какви са нашите намерения. Интер няма намерение да продава Лаутаро. В договора има клауза и изпълнението й е единственият вариант“, заяви Аузилио за  Sky Sport Italia.

През този сезон 22-годишният Лаутаро Мартинес проведе 22 мача в италианската Серия А, вкара 11 гола (2 от дузпа) и даде една асистенция. Настоящият договор на аржентинеца ще приключи през 2023 година. Споразумението предвижда обезщетение в размер на 111 милиона евро.

  Сподели
113