Серия А потвърди за възобновяване на сезона на 13 юни


Н. Гавазов

Серия А потвърди за възобновяване на сезона на 13 юни

Ръководството на Серия А излезе с изявление, потвърждаващо плана за възобновяване на италианското първенство от 13 юни, съобщава Football Italia.

Вчера, 26 май, 20 клуба обсъдиха ситуацията чрез видеоконференция и след това направиха изявление, което всъщност потвърди всичко, което беше прието на последната среща на 13 май.

Това означава, че първоначалният график за възобновяване на турнира от 13 юни остава непроменен.

Много е вероятно уикендът на 13 юни да бъде използван за четири изключителни мача от 25-ия кръг, които бяха отложени през март: Аталанта - Сасуоло, Интер - Сампдория, Торино - Парма и Верона - Каляри.

По този начин пълният сезон ще се възобнови от 20 юни, когато всеки отбор ще играе еднакъв брой срещи.

Окончателното решение ще бъде взето в петък, 29 май, след среща между министъра на спорта, Италианската футболна федерация и ръководството на Серия А.

Друга част от изявлението се отнася до съдебното дело на телевизионните компании Sky Sport Italia и DAZN, тъй като те се опитват да удържат последната трета от плащанията си към клубовете, защото от 10 март футбол не се излъчва. Клубовете обаче се нуждаят от тези пари, за да балансират бюджета и до голяма степен вече са използвали тези средства в своите сметки. Клубовете остават твърди в искането към  Sky и DAZN да спазят съгласуваните договори.

  Сподели
87