Играчите от Серия А няма да се приближават до реферите


Н. Гавазов

Играчите от Серия А няма да се приближават до реферите

Серия А подготви проект на основни принципи за възобновяване на футбола в Италия. Документът, предвиждащ затягане на санитарните норми по време на мача, ще бъде представен в Министерството на спорта.

Основното внимание е отделено на разделянето между участниците в мача и техническия персонал на стадиона. Журналистите и служителите няма да могат да контактуват с играчите. Играчите ще се появят на терена 50 минути преди началото на мача, а реферите ще излязат на терена не по-късно от половин час преди началото. Резервните пейки ще бъдат разширени, футболистите ще седят там през два метра.

Планът предвижда отхвърляне на традиционните мероприятия - снимки на отборите преди мача, интервюта след мача. Не се допускат талисмани на отборите, ръкостискане и други церемонии.

Отделно има  забрана за играчите да спорят с решенията на арбитъра. Никой член на отбора не може да се приближава до официално лице на по-малко от 1.5 метра.

В Италия забраната за спортни състезания беше удължена до 14 юни. Постановлението на министър-председателя прави невъзможно подновяването на Серия А на 13 юни, както беше планирано по-рано.

  Сподели
193