Гасперини: Плашат ме тези, които не са свикнали да работят


Н. Гавазов

Гасперини: Плашат ме тези, които не са свикнали да работят

Старши - треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини говори за своята визия относно тренировъчния процес на отбора.

"За да ви дам представа за моя манталитет, използвам китайската пословица  от "Изкуството на войната": "Защитата те прави непобедим, но ако искаш да спечелиш, трябва да атакуваш". Точно на това искам да науча отбора. Но има още нещо важно: личността, която създавате в отбора, винаги трябва да бъде силна. Трябва да растете и да се усъвършенствате всеки ден, защото ако не растете, в крайна сметка ще загубите.

По време на тренировките моите играчи трябва да се бият. Онези, които не са свикнали да работят усилено, ме плашат. Само в борбата се раждат победите. Ако не тичате в тренировките, тогава не тичате и  по време на играта. Разбира се, важно е да се насладите на тренировките, защото от това зависи стилът и качеството на играта.

Иличич  е един пример. Нарекохме го "Йосип баба“, защото той просто обичаше всички, но не проявяваше стабилно усърдие в тренировъчния процес. Трябваше да го убедим да увеличи интензивността си в тренировките. Щом той промени мнението си, спряхме да го наричаме баба, сега го наричаме "професор“. Разбра, че всяка тренировка е забавна и благодарение на това решение се възроди. Пет гола в Шампионска лига през този сезон е отлично постижение", заяви Гасперини.

  Сподели
117