Рома е готова да приеме парите на Бин Салман


Н. Гавазов

Рома е готова да приеме парите на Бин Салман

Рома изрази готовност да приеме инвестицията на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, ако на него не му бъде разрешено да купи Нюкасъл.

Напомняме, че Суверенният фонд на Саудитска Арабия, зад който стои Бин Салман, през миналия месец съгласува покупката на  Нюкасъл от Майк Ашли за 300 милиона паунда.

През цялото това време сделката се намира на одобрение от Висшата лига, която е под сериозен натиск от различни политици, благотворителни организации и медийни компании - всички те сочат за нарушаване на човешките права в Саудитска Арабия и насърчаване на пиратски излъчвания на английски мачове.

Според британски източници,  тази ситуация привлече вниманието на президента на Рома  Джеймс Палота, който преди време нае Goldman Sachs, за да намери купувач за своя клуб.

Съобщава се, че Рома вече се е свързала с Бин Салман, но "вълците"  не се опитват да го разубедят да купи Нюкасъл. Римляните просто изразиха готовността си да приемат саудитските пари, ако сделката за "свраките"  се провали.

  Сподели
438