Лацио - Интер: Истински тест и за двата отбора


Н. Гавазов

Лацио - Интер: Истински тест и за двата отбора

Лацио - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 03.12.2010
Час: 21:45
Съдия:

Със срещата Лацио - Интер ще бъде даден стартът на 15 кръг на Серия А. Всъщност, това се очертава да бъде и дербито на Апенините през уикенда и една от най-оспорваните срещи. Тя трябва да даде отговор на два въпроса: дали Лацио има сили да се бори за първото място или поне ще е един от фаворитите за Топ 4. Другият въпрос на който трябва да получим отговор е до колко е истински напредъкът на Интер.

Лацио след девет поредни мача без загуба във всички турнири, от които само едно равенство, загуби римското дерби, а след това и гостуването на Чезена и в последните си пет мача в Серия А, спечели само пет точки от 15 възможни, което е наистина причина за безпокойство. В последния кръг, който се игра през миналия уикенд, „орлите" не успяха да пречупят Катания и завършиха 1: 1 с гостите от Сицилия, но нещата можеха да завършат и по-зле, ако техния противник бе по-съсредоточен при контраатаките си. Въпреки това, столичани запазиха второто си място и се намират само на три точки зад лидера Милан и на три пред преследващите го Ювентус и Наполи.

Пътуването на Интер до столицата ще бъде истински тест за хората на Бенитес. След ужасния месец ноември през който бяха инкасирани три загуби и две равенства, а главата на испанският специалист беше заложена на дръвника, дойдоха двете победи срещу Твенте в Шампионската лига и Парма в първенството. Втората дойде в отсъствието на голмайстора на шампионите Самуел Ето'о, който е наказан за удара си с глава в гърдите на Бостиан Сезар от Киево и показа, че „нерадзурите" не са толкова зависими от камерунския национал. Деян Станкович се развихри обаче и оформи хеттрик, а Камбиасо, който отбеляза победния гол срещу Твенте, отново се разписа. В момента Интер се намира на пето място в класирането на точка от своя съперник и на седем от лидера Милан. Но това явно в никакъв случай не притеснява Бенитес, който смело обеща титла през първия си сезон в Италия. Ако иска обаче испанският специалист да изпълни обещанието си, неговите възпитаници ще трябва задължително да победят.

Еди Рея не може да разчита на контузените Мегни, Куадри и Гаридо. Пред дисквалификация за натрупани жълти картони са Раду, Лихтщайнер и Диас. Наставникът на „орлите" заяви на днешната пресконфренция, че ще търси поече сигурност в средата на терена и няма да излез с двама нападатели, както в повечето срещи досега. По този начин схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Раду; Броки, Матусалем; Маури, Хернанес, Зарате; Флокари.


От групата на Интер за мача отпаднаха контузените Коутиньо, Киву, Марига, Сезар, Милито, Майкон, Оби, Самуел, Суазо и Мансини, както и наказания Самуел Ето'о. Пред дисквалификация за натрупани жълти картони е Деян Станкович. Добрата новина за Рафа е завръщането на Мунтари, но едва ли той ще започне като титуляр. Схемата, която ще използва испанският специалист е 4-3-2-1 с Пандев на върха на атаката. Вероятен състав: Кастелаци; Кордоба, Лусио, Матераци, Санети; Камбиасо, Станкович, Мота; Биябияни, Снайдер; Пандев.

За любителите на статистиката: Интер е непобедим при гостуванията си на Лацио от декември 2003 година. За седем години „нерадзурите" имат три победи и три равенства за първенството и победа и равенство в турнира за Купата на Италия. „Нерадзурите" при гостуванията си отбелязват средно по един гол в мач, докато Лацио като домакин вкарва по 1.86 гола на среща. „Нерадзурите" записаха две загуби извън Милано, равенство и четири победи, „орлите" загубиха на „Олимпико" само един път през настоящия сезон. Последното гостуване на Интер тук бе на 25.09 тази година и те го загубиха с 0:2, но срещу Рома. Шампионите не са вкарали гол през първите десет минути на срещите си. 56% от всички попадения на Лацио са през последния половин час.

Несъмнено е, че ще бъдем свидетели на непредсказуем сблъсък в който и двата отбора по една или друга причина ще се опитат да победят. Кадровата криза при „нерадзурите" ще накара може би Бенитес да убеди своите да пресират противника в средата на терена и при овладяване на топката повече футболисти да се включват и помагат на Пандев - така, както беше срещу Твенте и Парма. Лацио от своя страна ще отговори с по-активни действия на Маури и Хернанес. Почти съм сигурен, че няма да станем свидетели на кой знае колко емоционален футбол и двата отбора ще бъдат по-скоро прагматични в действията си, но със сигурност не и скучни. Според мен, ще е изненада, ако Лацио победи, но най-вероятно е двата отбора да не могат да се победят.

Прогноза за: Лацио - Интер 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

10 ноември Чезена - Лацио 1:0 (Серия А)
14 ноември Лацио - Наполи 2:0 (Серия А)
21 ноември Парма - Лацио 1:1 (Серия А)
25 ноември Лацио - Албинолефе 3:0 (Купа на Италия)
28 ноември Лацио - Катаня 1:1 (Серия А)

Интер:

10 ноември Лече - Интер 1:1 (Серия А)
14 ноември Интер - Милан 0:1 (Серия А)
21 ноември Киево - Интер 2:1 (Серия А)
24 ноември Интер - Твенте 1:0 (Шампионска лига)
28 ноември Интер - Парма 5:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Интер

141 мача
30 победи за Лацио
53 равенства
58 победи за Интер
Голова Разлика: 226:151 за Интер


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.80
Равен - 3.10
Интер - 2.62

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219