В Италия укрили документи от скандалния мач Интер - Ювентус


Н. Гавазов

В Италия укрили документи от скандалния мач Интер - Ювентус

Мачът Интер - Ювентус, който се проведе на 28 април 2018 г., се превърна в един от най-скандалните през последните години в Серия А. Туринци водиха ожесточена битка с Наполи  за титлата и загубата в тази среща  можеше  да доведе до загуба на лидерство в таблицата  няколко дни преди края на първенството.

В крайна сметка  Ювентус спечели с резултат 3: 2. Реферът Даниел Орсато бе остро критикуван, главно за това, че не е отстранил халфа на Ювентус Миралем Пянич за груба игра при резултат 2:1 за "нерадзурите".

"Поискахме аудио записи на тази среща, настоях да го направим и те ни ги дадоха едва няколко месеца по-късно, в началото на следващия сезон. Отворихме файловете и единственото, което липсваше, бе това, което ни интересуваше - диалогът между Орсато и VAR, което доведе до факта, че Пиянич не е изгонен. Всичко друго, освен това, се намираше там. Поисках обяснение, но те отговориха, че това е всичко", заяви бившият прокурор на Италианската футболна федерация Джузепе Пекораро за Il Mattino.

Напомняме, че делото бе приключено поради липса на документация. В крайна сметка Ювентус стана шампион на Италия през този сезон.

  Сподели
384