Анчелоти: Кака приличаше на някой от Свидетелите на Йехова


Н. Гавазов

Анчелоти: Кака приличаше на някой от Свидетелите на Йехова

Бившият старши-треньор на Милан Карло Анчелоти си припомни за трансфера на полузащитника Кака от Сао Пауло в миланския клуб през 2003 година. Напомняме, че бразилецът, който  бе закупен за 8.5 милиона евро, се превърна в един от лидерите на отбора, отбелязвайки 70 гола в 193 мача за "росонерите" през първия си сезон на "Сан Сиро".

"Кака кацна на летището в Малпенса и аз се хванах за главата. Очила, прическа, истински отличник - само липсваше портфолио с книги и шоколадов бар. Господи, ние сме подписали със студент ...

Кака абсолютно не приличаше на бразилски футболист, по-скоро - на някой от Свидетелите на Йехова. Моджи веднага започна бомбардировка от Торино и тя бе насочена към едно място: "С това име той ще свърши в Италия“. "Не ни трябва Кака". "В Ювентус всички получиха запек". "Триадата няма да плати за Кака". Това бе истински цирк и започнах да се съмнявам. Може би Лучано е прав? Това няма да е за първи  път.

Никога не бях гледал Кака, дори на видеокасети. Така че имаше причина за притеснение.

Накрая дойде денят. Кака пристигна  на тренировки. Трябваше да се успокои. Първият въпрос, който исках да задам, бе: "Казахте ли на родителите си, че не сте ходили на училище днес?“.  Охраната на Миланело можеше  да му поискат личната карта, за да влезе. Но той се появи на терена, все още дезориентиран поради промяната на часовите зони ... Господи! И сега съм сериозен - този човек бе изпратен при нас от небето.

Гатузо му влезе. Рино веднага силно го удари рамо в рамо, но това не бе достатъчно за Кака да загуби топката. Рино прие това с възхитително спокойствие и обобщи срещата им: "О, майната ти". Кака, може би, не разбра това, но Гатузо с радост го поздрави в отбора и го похвали.

Бразилецът, като запази топката, направи пас от около 30 метра, оставяйки Неста в групата на глупаците.

Чакай, това не може да бъде. Това не е истина. Имам нужда от пулт за управление, искам да върна кадъра назад и да разбера какво се случи. Скъпи мои, може да прекалявам, но харесвам този Кака. Много ми харесва.

Той свали очилата си, запретна ръкави и стана това, което не очакваше от него - супер футболист", заяви Анчелоти.

  Сподели
285