Серия А предсрочно ще завърши, ако сезонът не бъде възобновен до 14 юни


Н. Гавазов

Серия А предсрочно ще завърши, ако сезонът не бъде възобновен до 14 юни

Италианското ръководство на Серия А определи 14 юни като последна възможна дата за възобновяване на сезон 2019-2020. Ако в този момент клубовете не могат да проведат мачовете, текущият сезон ще бъде завършен предсрочно.

Италианското правителство обяви отпускане на карантина от началото на следващия месец. Спортистите ще могат да провеждат индивидуални занимания  от 4 май, но отборите ще могат да тренират само от 18-и. Това не устройва представителите на Серия А, които в момента се опитват да получат правото да възобновят тренировките от първите дни на месец май.

Клубовете смятат, че рискът от заразяване  на футболисти е изключително нисък, тъй като те ще бъдат изолирани от други хора в тренировъчни бази. В допълнение, на базите ще има възможността да проверяват всеки ден играчи за COVID-19.

Според италианската преса,  Серия А обмисля възможността да заведе дело срещу правителството на страната, ако ограничителните мерки не позволят да се възобнови сезона, което ще доведе до големи финансови загуби.

  Сподели
104