Фиорентина и Парма опровергаха, че не желаят завършване на сезона


Н. Гавазов

Фиорентина и Парма опровергаха, че не желаят завършване на сезона

Фиорентина и Парма излязоха с изявления относно съобщенията в медиите, че двата клуба са против възобновяване на първенството на Серия А.  

По-рано в медиите се появи информация, че седем клуба от италианската Серия А са против възобновяването на сезона поради страх от последствията, които могат да възникнат във връзка с пандемията на коронавирус.

Фиорентина и Парма обаче опровергаха тези слухове в собствените си съобщения за пресата.

В изявление "виолетовите“ казват, че клубът е готов да приеме всяко решение, което ръководството на лигата и правителството ще вземат съвместно.

"Фиорентина категорично отрича твърдението, че клубът е против възобновяването на сезона. Винаги сме казвали, че сме напълно податливи на решения, които могат да вземат лигата и правителството", се казва в изявлението на клуба.

След това Парма последва примера на флорентинци, като обяви пълната готовност на клуба за възобновяване на  сезон 2019/20.

Заслужава да се отбележи, че сред отборите, които все още не са опровергали нежеланието си да завършат италианския шампионат, са Торино, Сампдория, СПАЛ, Бреша и Болоня.

  Сподели
225