Лацио запази второто място след равенство с Катания (видео)


Н. Гавазов

Лацио запази второто място след равенство с Катания (видео)

Лацио успя да запази второто място в класирането си, въпреки, че не успя да победи на „Олимпико" в среща от 14-я кръг на Серия А гостуващият отбор на Катания. Това е втори поред мач за „орлите" в първенството на Италия, в който те не успяват да постигнат успех. Въпреки това, независимо от резултата в последната среща от кръга между Палермо и Рома, която ще се играе по-късно тази вечер, Лацио е втори с актив от 27 точки - с три по-малко от лидера Милан. Катания се смъкна на 11-то място с 18 точки.

Срещата започна с традиционния силен натиск на домакините, на който гостите отвърнаха с контраатаки при една от които Моримото можеше да открие резултата. Постепенно, футболистите на Катания започнаха да пресират своите съперници още в тяхната половина, което затрудняваше изнасянето на топката от страна на „орлите" и основните действия се водеха в средата на терена където се завихри истинска битка.

Малко изненадващо, но резултатът бе открит от гостите. В 43-та минута Гомес видя, че вратарят на Лацио е излязъл напред, стреля, но Муслера все пак успя да изчисти в корнер. При изпълнението му Лама центрира към далечната греда, там Силвестър успя да надскочи Диас и с глава успя да изпрати топката в долния ъгъл на вратата. 1:0 за Катания.

Отговорът на Лацио бе светкавичен. В добавената една минута на редовното време Хернаннес получи в центъра на терена топката от Броки, напредна на скорост, а през това време Маури и Зарате отвлякоха вниманието на противниковите защитници. Полузащитникът на Лацио напредна още и от границата на наказателното поле изпрати топката точно в ъгъла на вратата на Андухар за 1:1 !

През втората част играта бе равностойна, като Флокари и Зарате от домакините можеха да вкарат гол, а най-чистото положение за гостите пропиля Мартино.

Видео: Тук

Останалите срещи от кръга:

Бари - Чезена 1:1
Бреша - Дженоа 0:0
Каляри - Лече 3:2
Удинезе - Наполи 3:1
Болоня - Киево бе отложена заради обилен снеговалеж

  Сподели
132