Анонс на 14 кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 14 кръг на Серия А - срещите в неделя

Лацио - Катания

Дата: 28 ноември
Час: 16:00
Стадион: „Олимпико", Рим
Съдия: Габриеле Гава (Конелиано Венето)

Лацио приема Катания в мач от 14 кръг на Серия А и ще се опита да се доближи до лидера Милан, който се намира на четири точки преднина. Има защо обаче наставникът на „орлите" Рея да е притеснен, след като в последните четири мача неговите футболисти записаха две загуби и победиха само един път. Особено се видя головата немощ на столичани срещу Парма, където неговите футболисти не успяха да се възползват от положенията си за гол. „Когато създаваш толкова много положения извън дома си, е недопустимо да не не спечелиш трите точки. Трябва ни нападател, който да вкарва по 20 гола на сезон", заяви след мача разярения наставник.

Катания в първите си десет мача от кампанията записа едва две победи и закономерно се свлече в зоната на изпадащите. В последните си четири мача обаче, тимът от Сицилия записа три победи и закономерно се изкачи на 10-то място в класирането с актив от 17 точки. В последният кръг отбора се наложи над Бреша с 5:1 и показа най-добрата си игра от началото на сезона.

За Лацио отпадат контузените Мегни, Биава и Куадри. Пред опасност да бъдат дисквалифицирани заради жълти картони са Раду, Лихщайнер и Диас. Сйхемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Диакейт, Диас, Раду; Броки, Ледесма; Хернанес, Флокари, Маури; Зарате.

Катаня е без контузените Песче, Белучи, Карбони, Аугустин и Споли. Капуано също е с контузия, но бе включен в групата за мача. Голяма загуба за отбора е дисквалификацията на Макси Лопес, който вкара два гола на Бреша. На левия фланг на отбраната е по-вероятно срещата да започне Алварес вместо Капуано, а на десния фланг на полузащитата Гомес вместо Антентучи. Схема на игра 4-4-2, но в последният момент Джампаоло може да избере и схема 4-1-4-1, заради отсъствието на Лопес. Вероятен състав: Андухар; Потенца, Силвестре, Терлици, Алварес; Гомес, Иско, Биаджианти, Лиама; Моримото, Маскара.

За любителите на статистиката: Резултатността на Катания при гостуванията е по половин гол средно на мач, докато в домакинските си срещи Лацио бележи по 1,5 попадения. Лацио никога не е вкарвал гол в първите десет минути, една трета от попаденията са между 60-та и 70-та минута. 60% от головете на Катания са през второто полувреме, а през първите 20 минути на двубоите си, сицилианци са отбелязали само един гол. Миналата година на „Олимпико" Лацио загуби с 0:1 от своя съперник.

Очакванията са Лацио да установи надмощие от самото начало на срещата. Въпросът е само в това неговите футболисти да успеят да вкарат положенията си. На Катания ще бъде много трудно да се противопостави, въпреки формата в която се намира отбора. Основната причина е в отсъствието на няколко ключови играча.

Прогноза за: Лацио - Катания 1:0

 

 

Удинезе - Наполи

Дата: 28 ноември
Час: 16:00
Стадион: „Джузепе Фриули", Удине
Съдия: Андреа Ромео (Верона)


Представянето на Удинезе е повече от противоречиво през настоящия сезон. Отборът стартира кампанията си с пет мача без победа, от които записа само едно равенство и закономерно зае последното място в класирането. След това „фриулци" записаха шест мача без загуба, в които победиха пет пъти. В последните си три двубоя обаче отборът от Удине допусна две загуби и в момента се намира на 13-то място в класирането с актив от 17 точки.

Наполи също не започна толкова амбициозно, но в последните си пет срещи записа четири победи, което изкачиха неаполитанци на четвърто място в класирането с актив от 24 точки, което дава съвсем основателни шансове на отбора да се бори за промоция за Шампионската лига. Не само това. При една победа в днешния мач, Наполи ще скъси дистанцията с лидера Милан само на три точки.

Домакините са без контузените Запата, Флорес, Баста и Феронети. Схемата на игра ще бъде 3-4-1-2. Вероятен състав: Ханданович; Бенатиа, Запата, Домици; Исла, Инлер, Асамоа, Армеро; Санчес, Флорес, Ди Натале.

Наполи е без Ароника, Лукарели, Бласи, Соса и Джианело, които са контузени. Пред дисквалификация заради жълти картони са Хамшик, лавеци, Пациенца, Грава и Кампагнаро. Дилемата пред Мацари е кой да играе на десния фланг на защитата. Най-вероятно това ще бъде Сантакроче, а Грава ще започне на резервната скамейка. Схеата на игра е 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Сантакроче, Канаваро, Кампагнаро; Маджио, Гаргано, Пациенца, Досена; Хамшик, Кавани; Лавеци.

За любителите на статистиката: Последната победа на Наполи тук е от 2007 година, когато разгроми своя съперник с 5:0. В последните две гостувания на неаполитанци, винаги играч на гостите бива изгонен. Наполи като гост вкарва средно по 1.43 гола, а Удинезе като домакин по 1.33 попадения в мач. „Фриулци" вкарват повече голове през второто полувреме, техният опонент е отбелязал 65 % от головете си в последните 20 минути на двубоите си. Наполи все още няма вкаран гол между 50-та и 70-та минута.

Наполи е по-класният отбор, но ще срещне отчаяната съпротива на своите домакини, които пред своя публика вършат чудеса. И двата отбора се намират в добра форма, което обещава мача да бъде интересен. Леко предимство има Удинезе, но ако гостите открият първи, със сигурност ще затворят играта и „фриулци" едва ли ще успеят да върнат гола. Поради това играта с троен знак е задължителна.

Прогноза за: Удинезе - Наполи 2:1

Останалите срещи от кръга са:

Бари - Чезена
Болоня - Киево
Бреша - Дженоа
Каляри - Лече

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200