Палермо и Рома трудно ще се победят


Н. Гавазов

Палермо и Рома трудно ще се победят


Палермо - Рома
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 28.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Кристиян Бриги (Чзена)

В среща от 14 кръг на Серия А се срещат Палермо и Рома - два отбора, чиито запалянковци се намират в отлични взаимоотношения. Причината за това се крие
назад в историята. През 2000 година Франко Сенси, като президент на Рома става собственик и на Палермо. С това събитие всъщност настъпват славните времена за сицилианци. След година отбора влиза в Серия В, а след година акциите са продадени на Маурицио Дзампарини. Година по-късно отборът след 31 годишно изгнание от висшия ешелон на италианския футбол, успява да влезе в Серия А.

Амбициозният отбор на Палермо, след известни колебания и голова суша постигна три победи в четири мача и в момента се намира на седмо място в класирането с актив от 20 точки. В последният кръг сицилианци гостуваха на „убиеца на гиганти" Чезена и успяха да се наложат с 2:1, като головете вкараха Личич и Миколи. Подобри се и домакинското представяне на отбора и както през миналия сезон, така и сега „Ренцо Бербера" започва да заприличва на непревземаема крепост.


От началото на сезона Рома е може би най-непостоянния и забавен тим в своето представяне. „Вълците" на определен етап от първенството бяха в зоната на изпадащите, представянето им в Шампионска лига бе трагично, след като едва удържаха крехката преднина срещу Клуж, но след това бяха отнесени от Базел. Постепенно обаче Раниери стабилизира отбора, последва победа като гост на Базел, а след това бе спечелено и римското дерби, а през уикенда Рома успя да победи Байерн с 3:2, след като губеше преди това с 0:2. В резултат- осем поредни мача „вълците" са без загуба и с основание ще пристигнат на „Барбера" с високо самочувствие. В класирането вицешампиона се намира на пето място с 22 точки - с две повече от съперника си в неделя.

За домакините поради контузии отпаднаха Ернандес и Дармиан, както и Карозиери, който изтърпява дисквалификация до април 2011. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1. Вероятен състав: Сиригу; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Миглиачио, Бачинович, Ночерино; Личич, Пасторе; Миколи.

Раниери няма да може да разчита на контузените Окака, Тадей, Перота и Греко. Никола Бурдисо е наказан. Така в центъра на отбрана ще видим Мексес и Жуан, а на десният фланг на ариегарда - Касети. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Серджо; Касети, Мексес, Жуан, Рийзе; Писаро, Де Роси, Симличио; Менес; Тоти, Бориело.


За любителите на статистиката: Срещите между двата отбора са много вълнуващи и през миналия сезон те си отбелязаха в тях общо 11 гола, а средната резултатност в двубоите е 3,2 гола. Палермо притежава третото по сила нападение в Серия А, но защитата е четвърта по пропускане на голове. „Вълците" от началото на сезона записаха три загуби като гости, сицилианци пък имат на сметката си две домакински поражения. 75% от попаденията на Рома са през второто полувреме. Повече от четвърт са попаденията на Палермо в последните десет минути на срещите.


Очаква ни поредният вълнуващ мач между двата отбора. Ключов фактор за успеха на домакините е да вкарат ранен гол на своите противници, което означава, да станем свидетели на бурно начало. Леко предимство за Рома, с оглед на последните резултати на тима, както и слабостите в зашитата на Палермо след напускането на Кяер. Срещата е трудна за прогнозиране и е възможен всякакъв резултат. По-вероятно е тя да завърши наравно, отколкото двата тима да се победят. 

Прогноза за: Палермо - Рома 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

04 ноември ЦСКА Москва - Палермо 3:1 (Лига Европа)
07 ноември Палермо - Дженоа 1:0 (Серия А)
10 ноември Милан - Палермо 3:1 (Серия А)
14 ноември Палермо - Катаня 3:1 (Серия А)
28 ноември Чезена - Палермо 1:2 (Серия А)

Рома:

07 ноември Лацио - Рома 0:2 (Серия А)
10 ноември Рома - Фиорентина 3:2 (Серия А)
13 ноември Ювентус - Рома 1:1 (Серия А)
20 ноември Рома - Удинезе 2:0 (Серия А)
23 ноември Рома - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Палермо - Рома

46 мача
12 победи за Палермо
11 равенства
23 победи за Рома
Голова Разлика: 81:54 за Рома


Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.60
Равен - 3.00
Рома - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180