Анонс на 14 кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 14 кръг на Серия А - срещите в събота

Сампдория - Милан
Дата: 28 ноември
Час: 19:00
Стадион: „Луиджи Ферарис", Генуа
Съдия: Паоло Мацолени (Бергамо)

Отборът на Сампдория бе подложен на много критики за скучната си игра срещу Катания, Парма и Киево, но на 21 ноември генуезци се преобразиха и изнесоха малък спектакъл в мача с Лече, побеждавайки като гост южняците с 3:2. А хеттрик в този мач направи Пацини, който очевидно набира нужната форма. В момента Сампдория се намира на осмо място в класирането с актив от 19 точки и с реални шансове да атакува местата, осигуряващи класиране за Шампионската лига.

След като Милан загуби на свой терен от Ювентус, Алегри настрои своите възпитаници за отчаяна борба за първото място и „росонерите" в момента се радват на пет поредни победи във всички турнири, една от които е успехът срещу шампиона на Италия и Европа - Интер. В два от последните двубоя победите бяха постигнати много трудно, като Златан Ибрахимович продължава да носи на плещите си Милан. „Росонерите" в момента се намират на първо място в класирането с актив от 29 точки - с три повече от преследващия ги Лацио.

Контузените Заури, Семиоли, Падалино и Обианг отпаднаха от групата на Сампдория за мача. По такъв начин на десния фланг на отбраната ще видим Касиаторе, а в нападение Пацини ще си партнира с Марилунго. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Курчи; Касиаторе, Касталдоло, Лучини, Зиглер; Поли, Паломбо, Тисоне; Губерти; Пацини, Марилунго.

От Милан отпадат контузените Антониони, Пирло, Пато, Индзаги и Одо. Пред опасност да пропуснат следващата среща на отбора заради жълт картон са Амброзини и Ибрахимович. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Дзамброта; Гатузо, Амброзини, Фламини; Зеедорф; Ибрахимович, Робиньо.


За любителите на статистиката: Милан вече загуби едно гостуване през новата си кампания в Серия А, Сампдория пък като домакин има две победи, три равенства и една загуба. Над 65% от головете си „росонерите" вкарват през първото полувреме, като особено активни са нападателите между 20-та и 30-та минута. Сампдория в последния половин час е отбелязала над 70% от своите попадения, а между 10-та и 30-та минута „моряците" нямат все още отбелязан гол. През пролетта на Луджи Ферарис Милан бе победен с 2:1.

С нападатели като Ибрахимович и Пацини много кошмарни минути се очертават за двете защити. И двата отбора ще търсят победата, но ще бъдат много внимателни в действията си и със сигурност няма да се впускат в излишни авантюри. До победата е по-близо Милан, но ако домакините победят това няма да се приеме изненада.

Прогноза за: Сампдория - Милан 2:2

 

Ювентус - Фиорентина
Дата: 28 ноември
Час: 21:45
Стадион: „Олимпико", Торино
Съдия: Паоло Валери (Рим)

Едно от най-яростните съперничества на италианския футбол ще бъде възродено на „Олимпико" в Торино. Миналата година и двата отбора участваха в Шампионска лига и там срещнаха своето откровение Байерн Мюнхен. В момента обаче двата тима са на различни полюси в таблицата за класиране. Ювентус след 12 мача без загуба във всички турнири се намира на 4 място в класирането и има в актива си 23 точки - с шест по-малко от лидера Милан. В последният кръг „бианкорените" се разправиха с 2:0 при гостуването на Дженоа, след автогол на Едуардо и попадние на Красич.

Фиорентина след лошия си старт а сезона постепенно се стабилизира и в последните си шест мача от Серия А има три победи и равенство, което изкачи хората на Михайлович на 13 -то място в класирането с актив от 15 точки. В последният кръг „виолетовите" загубиха гостуването си на лидера Милан с 0:1 в един динамичен и равностоен мач, но според статистиката се оказа, че Фиорентина е отбора, който е създал най-много положения за гол от всички гости на Милан в тазгодишната кампания в Серия А.

За Ювентус няма да играят контузените Буфон, Легроталие, Ринуадо, Григера, Де Чили , Мартинес и Амаури. Пред опасност да бъдат дисквалифицирани при следващ жълт картон са Маркизио и Мело. На десния фланг на защитата е по-вероятно да започне мача Мота, отколкото Соренсен. Това ще реши Дел Нери непосредствено преди двубоя. Наставникът също така на левия фланг на ариегарда ще предпочете най-вероятно Гросо да излезе като титуляр, вместо Траоре. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Мота, Бонучи, Киелини, Гросо; Красич, Акуилани, Мело, Маркизио; Куяларела, Якуинта.

За любителите на статистиката: Ювентус с 25 отбелязани гола е с най-доброто нападение в групата, докато от началото на сезона Фиорентина има вкарани само 13 гола. „Бианконерите" не са вкарали нито един гол през първите десет минути в мачовете си, но решаващите попадения за тима са през първото полувреме. Девет от головете на „виолетовите" паднаха през второто полувреме. Миналата година двата отбора не се победиха и завършиха при резултат 1:1.


Срещата ще бъде второ поредно гостуване на Фиорентина и то отново на един от лидерите в групата. Срещу Милан „виолетовите" бяха много близо до гол и в последните минути на срещата „росонерите" с големи трудности запазиха преднината си. Ако хората на Михайлови покажат същата игра и срещу Ювентус, със сигурност ще си тръгнат с нещо от Торино. От своя страна, „Старата госпожа" надигра в последния кръг като гост негостоприемния Дженоа и не остави никакви съмнения за превъзходството си. Очевидно е, че Ювентус се намира в много добра форма и настоящият двубой се очертава да бъде оспорван и непредсказуем. Леко предимство имат домакините, но и равенството няма да бъде изненада.

Прогноза за: Ювентус - Фиорентина 1:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220