Жената на халф на Аталанта: Италия премина пика


Н. Гавазов

Жената на халф на Аталанта: Италия премина пика

Роксана Малиновская, която е съпруга на украинския халф на Аталанта Руслан Малиновски, заяви, че ситуацията с пандемията от  коронавируса се подобрява в Италия.

"Вече се усмихваме, защото няма друг начин. В противен случай би било много трудно. Опитваме се да се подкрепяме. Всъщност стана малко по-лесно. През последните няколко дни наблюдаваме положителна динамика. Броят на пациентите е намален тук и това много ме радва с Руслан. Мотивираме се с нещо, гледаме някои добри новини и се вдъхновяваме от подобряването на околната среда.

В Италия всички са свикнали да живеят в такъв режим. Когато карантината приключи е малко вероятно те да успеят бързо да се реорганизират и да се върнат към нормалния живот. Хората се адаптират, прекарват повече време с близки, занимават се  и учат у дома онлайн, приготвят различни ястия. Разбира се, не без тъжни моменти, има много тежко болни и фатални случаи. Сега вече преминахме пика и се надявам този брой да спадне през следващите дни.

Отначало не всички се придържаха към необходимите предпазни мерки и като цяло всички приехме това не толкова сериозно. Никой не мислеше, че това ще се отрази на нашия град. В началото имахме само един пациент. Много италианци са много общителни и не можеха бързо да се откажат от обичайния ритъм, продължиха да ходят по ресторанти и да разпространяват вируса. Страната не бе готова за това", заяви Малиновская.

  Сподели
149