Лукаку преминал в Интер заради Дибала


Н. Гавазов

Лукаку преминал в Интер заради Дибала

Нападателят Ромелу Лукаку заяви, че клиентът му е можел да се отправи в Ювентус вместо Интер миналото лято, но не го е направил заради Пауло Дибала.

През август 2019 г. Манчестър Юнайтед продаде Лукаку на Интер за 73 милиона паунда, като дотогава безуспешно се опита да размени Лукаку с Дибала. Тази размяна не се състоя заради Пауло, който или отказа да напусне Торино, или остана  недоволен от условията, предлагани от Юнайтед. Лукаку обаче е щастлив, че премина в Интер, за който вече натрупа  17 гола в Серия А.

"Това, че  Лукаку носи фланелка на Интер днес  е само защото преминаването на Пауло Дибала в Манчестър Юнайтед не успя.

Ромелу искаше да напусне Висшата лига и да отиде в клуб, където ще се почувства обичан. Веднага усети страстта и топлината от феновете на Интер, за разлика от Юве. Това бе най-важното.

Преминаването на Лукаку към Юве щеше да зарадва много фенове, но за Интер  трансферът му, съчетан с пристигането на Антонио Конте, бе повратна точка и началото на нов цикъл на победа.

Той веднага го почувства, дори в социалните мрежи. Той се почувства добре дошъл в Интер. Конте оказа голям натиск върху клуба, за да го получи", заяви агент Федерико Пасторело пред Sky Sport Italia.

  Сподели
132