Първенството на Серия А може да бъде спряно


Н. Гавазов

 Първенството на Серия А може да бъде спряно

В Италия се обмислят три сценария в случай на по-нататъшното разпространение на коронавирус COVID-19, съобщава La Repubblica.

Ако инфекцията продължи да се разпространява в цяла Европа, тогава най-вероятният вариант е Евро 2020 да бъде отложен, а през лятото да се играят национални първенства. В този случай континенталното първенство ще се проведе през есента или през следващата година.

Вторият вариант е възобновяване на Серия А през май и значително затягане на графика, в който отборите ще бъдат принудени да провеждат мачове на всеки два до три дни. Останалите срещи от  Купата на Италия в тази ситуация ще се играят през юни или август.

И накрая, най-лошият сценарий е пълното премахване на италианското първенство. В този случай никой няма да получи шампионския трофей, а местата в европейските състезания ще бъдат отредени на клубове, като се вземе предвид тяхното текущо положение в таблицата. В същото време отборите, разположени в зоната на изпадащите, ще останат в лигата, а два отбора ще бъдат повишени от Серия Б в класа. Така Серия А ще бъде разширена до 22 клуба.

  Сподели
258