Властите на Торино обясниха отлагането на Ювентус - Милан


Н. Гавазов

Властите на Торино обясниха отлагането на Ювентус - Милан

Градските власти на Торино обясниха причините за отлагането на полуфиналния мач от Купата на Италия между Ювентус и Милан.

"От самото начало Италианската федерация по футбол взе предвид последните препоръки на правителството, което премахна ограниченията в региона Пиемонт, като по този начин позволи на всички фенове, които идват не от най-засегнатите райони - Ломбардия, Емилия-Романя и Венето, да присъстват на мача.

Независимо от това, през последния ден в Италия е имало увеличение с 248 случая на коронавирусната болест, което доведе  до общия брой на заразените до 2263. Освен това са регистрирани 79 смъртни случая, което е с 27 повече в сравнение с предходния ден, което налага решението за отмяна на мача по-малко от 24 часа преди да започне.

Изявление на торинските власти потвърди, че са продадени около 40 хиляди билета за играта за Купата на Италия, което неизбежно би довело до огромно присъствие на хора.

На първо място, би било невъзможно да се определи точно кой и къде е пътувал, създавайки съответните рискове за общественото здраве", се казва в изявление на градските власти.

Първата среща между Милан и Ювентус завърши наравно - 1:1.  Нова дата за срещата ще бъде обявена по-късно.

  Сподели
114