Рома с успех срещу Каляри в супер мач със седем гола


FUTBOL-TV

Рома с успех срещу Каляри в супер мач със седем гола

Рома победи трудно с 4:3 като гост Каляри в среща от 26-ия кръг в шампионата на Италия. Домакините поведоха в резултата в 28-ата минута чрез прехвърлящ удар на Жоао Педро, но само 60 секунди по-късно Никола Калинич изравни, след като се възползва от груба грешка в отбраната на "червено-сините". 

В 42-рата минута гостите от Рома достигнаха до пълен обрат. След добре проведена атака от страна на играчите на Пауло Фонсека топката достигна до Хенрик Мхитарян, който намери Никола Калинич, а нападателят отбеляза втория си гол в срещата – 1:2. Головете продължиха с пълна сила и през втората част. В 64-тата минута Джъстин Клуйверт бе изведен по чудесен начин и не сбърка срещу Робин Олсен – 1:3.

Перейро върна тима си в мача, разписвайки се за 2:3 след 75 минути игра, но Коларов възстанови преднината от две попадения за гостите 6 минути след това. Минута преди края Смолинг игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, след допитване до системата ВАР. Жоао Педро пропусна изстрела си, но при добавката вкара с глава за крайното 3:4.

Така Рома е 5-и в класирането с 45 точки, докато Каляри е 11-и с 32 пункта.

  Сподели
109