Анонс на 13 кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 13 кръг на Серия А - срещите в събота

Милан - Фиорентина

Дата: 20 ноември, 2010 г.
Час: 21:45
Стадион: „Джузепе Меаца", Милано
Съдия: Дамато

В среща от 13 кръг на Серия А, лидерът Милан приема борещият се да заличи лошият си старт отбор на Фиорентина. „Росонерите", след победата си над Интер в последния кръг заемат еднолично първото място в класирането с актив от 26 точки, като увеличиха разликата с „нерадзурите" на шест точки, но продължават да бъдат преследвани от Лацио, който е само на точка от тях. В последните си три мача възпитаниците на Масимилиано Алегри записаха три поредни победи и са без загуба във всички турнири от 30 октомври насам.

След лошият си старт в първенството, очевидно е, че Фиорентина започва да намира себе си и в последните четири срещи постигна две победи, загуба при гостуването си на Рома и равенство срещу Катаня. Това изкачи „виолетовите" на 12-то място в таблицата за класиране с актив от 15 точки и освободи малко напрежението около отбора. Последните контузии сред играчите обаче скъсиха скамейката на тима и отново поставят под въпрос доброто представяне на Фиорентина в следващите срещи.

За домакините отпаднаха контузените Пато, Одо и Пирло, както и наказаният Абате. Пред наказание за един мач при следващ жълт картон са Пирло и Амброзини. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Бонера, Неста, Силва, Антониони; Гатузо, Фламини, Амброзин; Зеедорф; Ибрахимович, Робиньо.

Михайлович няма да може да разчита на контузените Фрей, Монтоливо, Йоветич, Санети, Фелипе и Муту. Пред наказание за един мач заради следващ жълт картон е Комото. При схема на игра 4-2-3-1, в центъра на защитата е по-вероятно Натали да започне мача, отколкото Гамберини, а в средата на терена - Сантана вместо Маркиони. Вероятен състав: Боруц; Комото, Кролдруп, Натали, Паскуал; Д'Агостино, Донадел; Сантана, Лияич, Серчи; Джилардино.

За любителите на статистиката интересното е, че половината голове на Милан са отбелязани в първите 30 минути на срещите на отбора, докато половината отбелязани голове за Фиорентина паднаха в последните 30 минути.

Със сигурност Милан ще се опита да продължи добрата си серия и да не отстъпи от първото място. „Росонерите" влизат в мача с много добро психологическо предимство и то е допълнено от факта, че отборът отбеляза седем гола в последните си три мача. От началото на сезона хората на Алегри имат загуба и равенство и четири пъти победиха в домакинските си мачове. Фиорентина от своя страна все още не познава радостта от победата извън Флоренция през този сезон, освен това последният успех за „виолетовите" на „Сан Сиро" е от 17 май 2001 година.

Прогноза за: Милан - Фиорентина 1:0

 

Рома - Удинезе

Дата: 20 ноември
Час: 19:00
Стадион: „Олимпико", Рим
Съдия: Орсато

На „Олимпико" ще се срещнат два отбора, които започнаха кампанията си в Серия А по ужасяващ начин, но в последните няколко срещи подобриха представянето си и благодарение на добрите си резултати се изкачиха в таблицата за класиране. Рома е в серия от пет мача без загуба в първенството, а през миналия уикенд „вълците" успяха да вземат точката при гостуването си на Ювентус. В момента отборът се намира на шесто място в класирането и има в актива си 19 точки.

Удинезе стартира кампанията си в Серия А с четири поредни загуби и равенство и след петия кръг в Серия А заемаше последното място в класирането. В следващите си седем мача обаче, „фриулците" постигнаха пет победи и записаха само една загуба, което ги изкачи на осмо в класирането и им осигури актив от 17 точки. В последният кръг Удинезе размаза Лече с 4:0, като Ди Натале оформи хеттрик през първото полувреме, а последният гол в мача бе дело на Флорес в 56-та минута.

За Рома отпадат контузените Рийзе, Де Роси, Окака, Тадей и Перота. Наказани няма, заплашен от наказание за един мач при следващ жълт картон е Никола Бурдисо. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като в центъра на защитата е по вероятно да видим Бурдисо, отколкото Мексес, а опорната зона Греко вместо Бриги. Най-вероятно Тоти ще подсигурява Бориело и Вучинич, а Менес ще започне на пейката. Вероятен състав: Серджио; Касети, Бурдисо, Жуан, Кастелини; Симпличио, Писаро, Греко; Тоти; Бориело, Вучинич.


Запата, Баста и Феронети са с контузии и отпаднаха от групата на Удинезе за мача. Схемата на игра ще бъде 3-4-1-2. Вероятен състав: Ханданович; Бенатиа, Кода, Домици; Исла, Инлер, Асамоа, Паскуале; Санчес; Ди Натали, Флорес.

За любителите на статистиката, Рома са вкарали 65% от своите голове след 50-та минута на срещите си, като до този момент „вълците" са отбелязали само два гола в първия си половин час игра. Удинезе пък обича да вкарва голове през първите 20 минути на всяко едно от полувремената и над 60% от попаденията на „фриулци" са именно тогава. Рома е все още без загуба у дома си, а Удинезе вече записа две победи като гост. В срещите между двата отбора на „Олимпико", „вълците" вече пет години са без загуба от своя съперник в неделя вечер.

Очертава се много равностоен двубой и тези, които отписват предварително Удинезе ще сбъркат. Домакините ще трябва да положат много усилия за да постигнат победа, но освен това трябва да бъдат много концентрирани, защото е очевидна тенденцията от миналия сезон Ди Натале да наказва съперниците си в последните минути на срещите.

Прогноза за: Рома - Удинезе 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255