Лацио взе битката с Интер за второто място


FUTBOL-TV

Лацио взе битката с Интер за второто място

Лацио спечели дербито на 24-ия кръг в Серия А, след като надви след обрат Интер Милано с 2:1. По този начин римляните свалиха от втората позиция именно Интер и има 56 точки, една по-малко от лидера Ювентус, докато хората на Антонио Конте са трети с 54 пункта.

Двата отбора имаха положения през първата част, но по всичко изглеждаше, че ще се приберат на почивка при равенство. В 44-та минута Интер обаче поведе. Мощен удар на Антонио Кандрева от границата на наказателното поле бе отразен с мъка от Стракоша, но от точката на дузпата Ашли Йънг намери отбитата топка от воле и я забоде в мрежата - 1:0.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа. Шкриняр опита да изчисти топката пред погледа на Падели, тя се насочи към Имобиле, който беше повален от Де Фрай. Имобиле вкара от бялата точка с безкомпромисно изпълнение.

В 69-ата минута Лацио излезе напред в резултата. След изпълнение на корнер Марушич се опита да отбележи, но топката беше изчистена от голлинията от Брозович. При добавката Милинкович-Савич успя обаче да я насочи в долния ъгъл за 2:1. Малко по-късно попадение на Интер беше отменено заради засада на Лаутаро Мартинес.

  Сподели
241