Аталанта с обрат срещу Рома


FUTBOL-TV

Аталанта с обрат срещу Рома

Аталанта постигна обрат от 0:1 до 2:1 като домакин срещу Рома в двубой от 24-ия кръг на Серия А и се утвърди в топ 4 на временното класиране, като събра 45 точки и изпревари с 6 столичани, които са пети. В герой и антигерой за Аталанта се превърна преминалият през Лудогорец Хосе Луис Паломино, който сбърка при гола на римляните, но след това се реваншира с изравнителното попадение.

Паломино допусна изключително неприятна неточност при отиграване на топката в самия край на първото полувреме. Кълбото бе върнато по не особено добър начин към него, но и той не го спря подобаващо, предоставяйки го на набралия сериозна скорост Джеко, за когото не бе проблем да се разпише - 0:1.

Пет минути след почивката равенството бе факт. Берат Джимсити центрира от корнер и Паломино засече с глава към вратата и отбеляза, като по този начин  се реваншира за грешката си при гола на Джеко. Още преди да е изтекъл час игра домакините стигнаха и до пълния обрат. Резервата Марио Пашалич успя да се разпише след удар от близка дистанция, след неубедителни действия в защитата на гостите.

Така "бергамаските", които влизат в настроение в седмицата, в която им предстои първия 1/8-финал от Шампионската лига срещу испанския Валенсия.

 

  Сподели
118