Конте: Наполи има впечатляващ отбор


Н. Гавазов

Конте: Наполи има впечатляващ отбор

Старши- треньорът  на Интер Антонио Конте обобщи резултатите от първия полуфинален мач от  Купата на Италия с Наполи, в който неговият отбор претърпя домакинско поражение с резултат 1:0.

"Наполи дойде за да играе отбранителен футбол, блокирайки всичко, дори Мертенс пазеше Брозович. В някои епизоди трябваше да движим топката по-бързо и да търсим ситуации, за да победим един на един, изостряйки играта по този начин.  Във всеки случай, поздравления за Наполи, те спечелиха, така че стратегията им се оказа правилна.

Миланското дерби отне много енергия, както физическа, така и особено морална. Направих пет смени  в сравнение с мача в неделя, но Наполи вече победи Ювентус, Лацио и Ливърпул през този сезон, така че това е качествен  отбор. Дори бих казал, че Наполи има най-впечатляващият състав в Серия А след Ювентус

По-рано  мачът с Милан се игра по по-атакуващ начин, с много свободни зони. Днес това не бе така, тъй като Наполи показа много затворена игра. Разбира се, имахме шансове и би било хубаво, ако ги бяхме реализирали", заяви Конте.

  Сподели
119