Интер удари Милан в страхотно дерби!


FUTBOL-TV

Интер удари Милан в страхотно дерби!

Интер се наложи над Милан с 4:2 в 225-ия си официален сблъсък във всички турнири. Двубоят на "Джузепе Меаца" тази вечер бе от програмата на 23-ия кръг в Серия А. Двата отбора изиграха страхотен мач, като в крайна сметка "нерадзурите" се поздравиха с победата след невероятен обрат, след като губеха до почивката 0:2.

В 10-ата минута Чалханоглу стреля силно по диагонала. Падели не успя да реагира добре, но за него късмет коженото кълбо срещна десният страничен стълб. Положенията се редяха едно след друго пред двете врати, а гол падна чак в 40-ата минута, когато "росонерите" поведоха с гол на Анте Ребич. Топката бе центрирана отдясно към Златан Ибрахимович, който надскочи Годин и успя да комбинира с Анте Ребич на далечната греда. Даниеле Падели не успя да реагира по най-добрия начин, а за Ребич не остана нищо друго осен да добута топката във вратата. 

В 45-ата Златан Ибрахимович удвои. При едно центриране от корнер защитниците на Интер не се ориентираха добре, Франк Кесие продължи топката към Златан, който с глава я насочи във вратата за 0:2.

В 51-ата минута обаче Марсело Брозович върна интригата с красив гол за домакините. Кандрева опита удар, който бе блокиран, но кълбото се озова в Марсело Брозович, който със страхотен изстрел от воле намали изоставането на своя тим.

В 53-ата минута Матиас Весино изравни. Той получи асистенция от Алексис Санчес. Футболистите на Милан протестираха за засада при паса към Санчес, но след преглед на ситуацията с VAR, такава не бе видяна. Стефан Де Фрай вкара трети гол за Интер в 70-ата минута. 

В добавеното време играчите на Интер организираха контра, при която изглеждаше, че целта им е да бавят времето и да държат топката далеч от своята половина. При едно добро центриране обаче Лукаку стреля с глава и оформи крайното 4:2.

Победата бе ценна за Интер и с оглед на класирането. Тимът се изравни по точки с Ювентус - 54, като двата отбора си делят първата позиция. Положението при Милан е по-различно. "Червено-черните" се намират на 10-то място с 32 пункта на сметката си.

  Сподели
390