Лече си тръгна с трите точки от Неапол


FUTBOL-TV

Лече си тръгна с трите точки от Неапол

Лече стигна до страхотна победа с 3:2 при визитата си на вицешампиона Наполи в среща от 23-ия кръг на Серия А. Така неаполитанци отново огорчиха феновете си, след като бяха постигнали две поредни победи в иначе този разочароващ сезон за тях в шампионата на Италия.

Бранителят на Наполи Калиду Кулибали се завърна в игра, след като известно време лекуваше травма. Той обаче не игра на очакваното добро ниво. Джанлука Лападула се разписа след половин час игра, след като засече с технично отиграване топката във вратата на слисания страж на домакините.

След почивката паднаха останалите попадения. Три минути след паузата Аркадиуш Милик бе точен на празна врата, разписвайки се от много близко разстояние. Той бе на крачка от от неочакван пропуск, като отигра несигурно кълбото, но то все пак се отби в горната греда и влезе в мрежата за 1:1. Малко след час игра Лападула вкарва за 1:2, извеждайки за втори пореден път тима си напред.

Още един гол за гостите вкара Манкозу, разстрелял Оспина от свободен удар малко преди края на мача. Топката се отби в дясната греда на вратата на Наполи и попадна зад стража за 1:3.

В края на мача Хосе Мария Кайехон вкара страхотен гол със задна ножица и намали резултата, но за повече нямаше време.

Наполи е на 11-то място с 30 точки на сметката си. За Лече победата бе много важна. Отборът вече има 22 точки и се намира 17-та позиция.

  Сподели
99