Болоня с малко очаквана победа над Рома на Олимпико


FUTBOL-TV

Болоня с малко очаквана победа над Рома на Олимпико

Болоня постигна победа с 3:2 срещу Рома при гостуването си на “Олимпико" в Рим. Двата тима се изправиха един срещу друг в първи мач от 23-ия кръг на Серия А.

Гостите обаче показаха доста приятен футбол и изненадаха неприятно своя съперник, като си тръгнаха с трите точки след голове на Рикардо Орсолини в 16-ата и Муса Бароу в 26-ата и 51-ата минута.

При при първия гол Рикардо Орсолини стреля от движение и реализира в средата на вратата пазена от Пау Лопес – 0:1. Стефано Денсвил междувременно си вкара автогол в 22-ата минута. Джеко центрира в наказателното поле, където Стефано Денсвил засече топката в собствената си врата – 1:1.

В 26-ата минута обаче гостите бързо си върнаха преднината след като Бароу шутира от границата на наказателното поле и след рикошет кълбото се озова във вратата за 1:2. В 51-ата минута Муса Бароу бе изведен отляво, възползва се от празното пространство и нахлу в наказателното поле. Бароу финитира Манчини и с удар в далечни ъгъл на Лопес реализира второто си попадение в мача – 1:3.

Хенрих Мхитарян направи загубата на “Вълците" по-почетна в 72-ата минута.

  Сподели
164