Класика за Юве срещу Фиорентина


FUTBOL-TV

Класика за Юве срещу Фиорентина

Ювентус записа класически успех - 3:0 над гостуващия Фиорентина в среща от 22-ия кръг на Серия А. Две от попаденията на "Старата госпожа" паднаха от дузпи, реализирани от звездата на тима Кристиано Роналдо (40, 80), а Матайс де Лихт (90) добави още един гол.

Пет минути преди почивката Миралем Пянич шутира към вратата, а топката се отби в ръката на Херман Песея, което бе достатъчно на главния съдия Фабрицио Паскуа да отсъди дузпа. CR7 я превърна в гол, като по този начин той изравни рекорда на Давид Трезеге от девет поредни мача, в които се разписва в шампионата.

В 80-ата минута Родриго Бентанкур се справи с голяма част от защитата на гостите и навлезе в наказателното поле, където Федерико Чезерини го спря непозволено и реферът отново посочи бялата точка. Роналдо вкара за 2:0 и отказа "виолетовите", които опитваха да изравнят резултата.

В края на мача Матайс де Лихт се разписа с глава, засичайки центриране на резервата Пауло Дибала от корнер. Така Ювентус се реваншира пред феновете за загубата от Наполи в предния кръг.

Юве е лидер в класирането с 54 точки на сметката си. 14-та позиция е за Фиорентина, като тимът има 25 пункта.

  Сподели
269