Сасуоло изненада Рома в мач с 6 гола


FUTBOL-TV

Сасуоло изненада Рома в мач с 6 гола

Сасуоло постигна впечатляващ успех с 4:2 при домакинството си на Рома на стадион "Сита дел Триколоре" в двубой от 22-ия кръг на Серия А. Това е и първа победа за “неровердите" срещу този съперник. В предишните 13 мача помежду им “вълците" имаха 8 успеха и 5 равенства.

След само 7 минути игра Филип Джуричич изведе Франческо Капуто на добра позиция, а нападателят финтира Джанлука Манчини и прати топката покрай Пау Лопес за 1:0. В 16-ата Капуто наказа за втори път гостите, завършвайки хубава атака на своя отбор.

Филип Джуричич се разписа няколко минути преди края на първата част, за да може тимът на Сасуоло да се оттегли на почивка с три попадения преднина. Въпреки че през втората част футболистите на Рома се опитаха да стигнат до немислимото, в крайна сметка "зелено-черните" се поздравиха с крайния успех.

Рома върна един гол в 51-ата минута. Тогава Лоренцо Пелегрини нахлу до аутлинията отляво и центрира в наказателното поле, където Един Джеко се извиси и с глава прати топката във вратата. "Вълците" рухнаха в 69-ата минута, когато останаха с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Лоренцо Пелегрини.

В 73-ата минута, дори и в числено намален състав, столичани стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Джордан Верету. Ентусиазмът на футболистите на Рома обаче бе секнат почти веднага. Още в следващата атака на Сасуоло, домакините реализираха нов гол и възстановиха преднината си от две попадения. Точен за Сасуоло бе Жереми Бога.

Така Сасуоло се изкачи до 13-ата позиция в класирането с актив от 26 точки, докато Рома все още е 4-и с 39 пункта.

  Сподели
283