Интер се справи с Фиорентина и продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

Интер се справи с Фиорентина и продължава напред за Купата

Интер се класира на полуфинал за Купата на Италия след домакински успех с 2:1 срещу Фиорентина. Конте за първи път заложи в нападение на триото Ромелу Лукаку-Лаутаро Мартинес-Алексис Санчес. Новото попълнение Кристиан Ериксен се появи на мястото на Санчес в 66-ата минута и записа дебют за "нерадзурите", а цял мач изигра друг от новите, дошъл от Висшата лига - Ашли Йънг.

В 44-ата минута след серия от добри пасове на домакините и лоша намеса в защита на Мартин Касерес топката попадна в краката на Кандрева, който я изпрати в мрежата за 1:0. В 60-ата Мартин Касарес се възползва от ъгловия удар за Фиорентина и след като си освободи пространство, наказа с глава Самир Ханданович. 

Само седем минути по-късно Интер си върна преднината в резултата - минута след като Ериксен се появи в игра. Центриране в наказателното поле на "виолетовите" бе изчистено извън наказателното поле, но там Николо Барела налетя върху топката, за да отправи "куршум" към вратата на Пиетро Терачано, който нямаше какво да стори.

Интер продължава към 1/2-финалите на турнира, където ще се изправи срещу отбора на Наполи в два сблъсъка - домакинство и гостуване. В другия полуфинален двубой ще играят съставите на Милан и Ювентус.

  Сподели
131